Bank Zachodni WBK partnerem 7. edycji Wolves Summit w obszarze Fintech

Ostatnia publikacja: 2018-04-06 11:49

10-11 kwietnia w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się 7. edycja Wolves Summit – międzynarodowej konferencji adresowanej w szczególności do startupów i inwestorów. W wydarzeniu weźmie udział ponad 2 500 uczestników z 60 krajów. Bank Zachodni WBK został Partnerem wydarzenia w obszarze Fintech.

Wolves Summit skupia się na aktualnych i zyskujących popularność tematach. W tym roku prelegenci będą rozmawiać m.in. o sztucznej inteligencji, blockchainie, inwestowaniu w innowacje, technologii w finansach czy cyberbezpieczeństwie.

- Jako Bank, kładziemy duży nacisk na innowacyjność, dlatego jesteśmy zadowoleni, że możemy objąć tytuł Industry Partnera w tak znaczącym wydarzeniu dla branży jak Wolves Summit. Jestem przekonany, że współpraca ze startupami będzie dźwignią do szybszego testowania oraz rozwoju produktów i usług. Kluczowa w takiej współpracy jest identyfikacja partnerów, którzy dostarczą atrakcyjną propozycję wartości, wpasują się w naszą strategię rozwoju i zaprezentują odpowiednią dojrzałość biznesową. Cieszy również duże zainteresowanie uczestnictwem w konferencji ze strony naszego biznesu – mówi Dariusz Paczewski, dyrektor Biura Innowacji Cyfrowej w Banku Zachodnim WBK.

Głównym założeniem wydarzenia jest networking. Podczas konferencji 300 inwestorów i 400 przedstawicieli korporacji będzie mogło spotkać się z ponad 400 założycielami startupów. W tym roku zaplanowano ponad 4 000 spotkań, podczas których startupy będą miały okazję porozmawiać z potencjalnymi partnerami inwestycyjnymi i biznesowymi. Jako Industry Partner Bank Zachodni WBK miał możliwość określenia kryteriów startupów, którymi jest zainteresowany.

Po więcej informacji odnośnie konferencji zapraszamy na stronę: www.wolvessummit.com/pl.