Bank Zachodni WBK rozszerza ofertę produktów „NA KLIK”

Ostatnia publikacja: 2012-06-04 00:00

Bankowość internetowa w ostatnich latach zyskuje coraz większą popularność, co powoduje przenoszenie kolejnych usług bankowych do sieci. Bank Zachodni WBK od 4 czerwca br. rozszerza gamę produktów kredytowych, które będą dostępne w pełni online. Klienci będą mogli przez Internet zamówić kartę kredytową i zwiększyć limit kredytowy w koncie osobistym lub na karcie kredytowej.

Już co drugi klient bankowy w Polsce korzysta aktywnie z bankowości internetowej1. Wskazuje to na rosnące znaczenie tego kanału dystrybucji produktów bankowych oraz wymaga od banków przenoszenia większej ilości usług do sieci. Bank Zachodni WBK dostrzegając tę potrzebę zdecydował się na rozszerzenie dotychczasowej oferty usług NA KLIK o nowe produkty kredytowe.

Od 4 czerwca nasi klienci będą mogli bez wychodzenia z domu, mając do dyspozycji jedynie urządzenie podłączone do Internetu, skorzystać z każdej z trzech naszych nowych usług kredytowych. W ciągu jedynie 5 minut będą mogli zarówno zamówić kartę kredytową, zwiększyć limit posiadanej karty kredytowej lub podnieść limit w koncie osobistym – komentuje Miłosz Brakoniecki, dyrektor Bankowości Elektronicznej i Kart Debetowych, w Banku Zachodnim WBK.

Produkty kredytowe NA KLIK

Kartę kredytową w formule NA KLIK będzie można zamówić na podstawie oferty specjalnej, skierowanej do klientów Banku Zachodniego WBK, którzy aktywnie korzystają ze swojego konta. Wysokość limitu na karcie kredytowej może sięgać nawet 10 000 złotych. Jednocześnie każdy, kto w od 4 czerwca do 31 lipca zamówi kartę kredytowa w formule NA KLIK, oraz będzie z niej aktywnie korzystać, otrzyma od Banku nagrodę w postaci 50 złotych. Szczegóły promocji dostępne od 4 czerwca na www.bzwbk.pl/naklik Wśród kart krdytowych możliwych do zamówienia w formule NA KLIK znajdują się:

• Karta kredytowa MasterCard Gold i Silver
  • Karta kredytowa Visa Gold i Silver
  • Karta kredytowa Visa Silver Akcja Pajacyk.

Dla naszych klientów, którzy już posiadają jedną z naszych kart kredytowych, przygotowaliśmy dodatkową ofertę. Od najbliższego poniedziałku będą mogli zwiększyć posiadany na niej limit o nawet 5000 złotych – dodaje Miłosz Brakoniecki z Banku Zachodniego WBK.

Dla klientów nieprzekonanych do kart kredytowych, Bank Zachodni WBK w najnowszej ofercie przewidział dodatkową możliwość zwiększenia posiadanego limitu w koncie osobistym. Od 4 czerwca, w formule NA KLIK, limit kredytowy będzie można zwiększyć maksymalnie o 5 000 złotych.

Okres, w którym bankowość internetową Polacy wykorzystywali jedynie do zlecania przelewów, mamy już bezpowrotnie za sobą. Teraz nasi klienci oczekują już czegoś więcej, tj. kompleksowych usług umożliwiających zarządzanie finansami osobistymi, z których mogą korzystać 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu – podsumowuje Brakoniecki.

Bank NA KLIK

Od 4 czerwca br. klienci Banku Zachodniego WBK, posiadający dosługi bankowości elektronicznej BZWBK24 i Umowę Usług bankowości Elektronicznej BZWBK24 podpisaną po 19.01.2009 r., będą mięli dostęp do szerokiej gamy produktów NA KLIK:

• kredytu gotówkowego
  • karty kredytowej oraz zwiększania limitu posiadanej już karty kredytowej
  • limitu w koncie osobistym oraz zwiększania posiadanego już limitu
  • konta osobistego złotówkowego oraz walutowego
  • kart płatniczych do posiadanego konta
  • konta oszczędnościowego
  • lokat
  • jednostek funduszy inwestycyjnych Arka
  • programu inwestycyjnego In Plus BZWBK.

1 Źródło: Audyt Bankowości Detalicznej. Badanie realizowane jest w ramach TNS Omnibus® - ilościowego, wielotematycznego sondażu przeprowadzanego przy użyciu techniki wywiadu bezpośredniego( CAPI) na 1000 osobowej reprezentatywnej próbie mieszkańców kraju w wieku powyżej piętnastu lat. Badanie Na potrzeby raportu dane zbierane w miesięcznych cyklach są agregowane. W efekcie powstaje: raport kwartalny o próbie 300, a raport roczny 12 000 osób.