Bank Zachodni WBK w gronie najlepszych pracodawców w Polsce

Ostatnia publikacja: 2017-02-15 11:35

Bank Zachodni WBK został wyróżniony tytułem TOP Employer 2017. Bank został doceniony za tworzenie przyjaznych warunków pracy, dbałość o talenty i ich rozwój na wszystkich szczeblach organizacji, a także za ciągłe doskonalenie praktyk związanych z zatrudnieniem.

Top Employers Institute, jeden z najważniejszych, międzynarodowych instytutów certyfikacji, ponownie wskazał najlepszych pracodawców w Polsce. To prestiżowe wyróżnienie zdobywają firmy, które odznaczają się wyjątkową polityką zatrudnienia.

Aby zdobyć tytuł Top Employer 2017, Bank musiał nie tylko wykazać się ponadprzeciętną orientacją na pracownika, ale również pozytywnie przejść audyt udzielonych wcześniej, szczegółowych odpowiedzi dotyczących ponad 600 praktyk HR.

Wyróżnienia takie jak Top Employer niezmiernie nas cieszą. Z jednej strony mówią, że wiele pracy już wykonaliśmy. Z drugiej – motywują do dalszego wysiłku. W Banku Zachodnim WBK stawiamy przede wszystkim na rozwój, nie tylko biznesu, ale też naszych pracowników, bo to oni codziennie dbają o trwałość i przyszłość naszej firmy. – mówi Katarzyna Głowacka – Stewart, dyrektor Departamentu Rekrutacji i Rozwoju. To z myślą o nich wprowadzamy wciąż nowe inicjatywy, np. Zdrowie na Bank, w którym promujemy zdrowy styl życia czy wspieramy naszych pracowników w organizacji inicjatyw sportowych. Jesteśmy ponadto zawsze otwarci na zmiany. Ich kierunek wskazują nam sami pracownicy, m.in. w cyklicznym badaniu zaangażowania.

To nie jedyne wyróżnienie dla Banku Zachodniego WBK, jako pożądanego pracodawcy na polskim rynku. W ostatnim czasie Bank otrzymał też tytuł Solidnego Pracodawcy.

W tym roku aż 6 banków z Grupy Santander zostało uznanych za Top Employera na swoim rynku. Grupa zyskała uznanie w kategorii finansowej w Polsce, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Belgii, Holandii i Niemczech. Dzięki temu Grupa Santander otrzymała tytuł Top Employer Europe 2017.

Na koniec 2016 roku  Bank zatrudniał 11,7 tys. pracowników.

Dyrektor Obszaru Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu