“bankITup” - Hackathon Banku Zachodniego WBK. Rusza rekrutacja.

Ostatnia publikacja: 2017-03-21 09:47

Bank Zachodni WBK organizuje we Wrocławiu ogólnopolski konkurs programistyczny o tematyce “Bank 2030”. Łączna pula nagród w hackathonie wynosi dwadzieścia sześć tysięcy złotych

Zadaniem uczestników jest zaprojektowanie rozwiązania, przy pomocy dowolnej technologii, przedstawiającego bankowość przyszłości. Rozwiązaniem mogą być koncepcje pokazujące wizję funkcjonowania usług bankowych od strony konsumenckiej, pomysły pokazujące jak nowoczesne technologie mogą pomóc w skróceniu czasu realizacji czynności bankowych lub zwiększeniu efektywności pracy banku. Na oficjalnej stronie wydarzenia znajdują się przykładowe obszary, które mogą stanowić inspirację podczas realizacji projektu. Do udziału w hackathonie Bank zaprasza pasjonatów nowych technologii, programistów, studentów, grafików z całej Polski oraz wszystkich tych, którzy chcą spróbować swoich sił w pracy nad ciekawymi projektami z dziedziny finansów.

Hackathon “bankITup” Banku Zachodniego WBK odbędzie się 20 maja 2017 roku w Strefie Kultury Studenckiej Politechniki Wrocławskiej (ul. Hoene-Wrońskiego 10). Do konkursu można zgłaszać się indywidualnie i w zespołach liczących maksymalnie pięciu członków. Rejestracji można dokonać za pomocą formularza znajdującego się na oficjalnej stronie konkursu.

Hackathon bankITup daje możliwość pokazania swojego talentu oraz wygrania cennych nagród. Najlepszy zespół zostanie zaproszony do współpracy z bankiem i pracy nad dalszym rozwojem projektu.

Dobrą wiadomością dla polskich firm jest ogromny zastrzyk środków unijnych dostępnych obecnej perspektywie finansowej UE na lata 2014-2020. Branża kosmetyczna, jako bardzo innowacyjna, może korzystać z większości programów dla przedsiębiorców. Projekty dotyczące produktów kosmetycznych będą w nowej perspektywie wspierane priorytetowo. Branża kosmetyczna została zaliczona do Krajowych Inteligentnych Specjalizacji (KIS), dla których kierowane jest wsparcie w ramach obecnych programów unijnych.

Rejestracja oraz szczegóły znajdują się na stronie: www.bankitup.challengerocket.com.

Dyrektor Obszaru Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu