Kobieca strona wielkopolskich firm

Ostatnia publikacja: 2018-03-07 13:31

14 marca w Poznaniu odbędzie się bezpłatna konferencja z cyklu Akademia Przedsiębiorcy, tym razem pod hasłem „Kobieca strona biznesu”. Spotkanie jest skierowane w szczególności do przedsiębiorczych kobiet, których w Polsce nie brakuje. Z raportu Mastercard wynika, że blisko co trzecia firma w Polsce jest zarządzana przez kobiety. Na konferencję zapraszają Bank Zachodni WBK i POLFUND Fundusz Poręczeń Kredytowych. Gościem specjalnym będzie Mariola Bojarska-Ferenc, dziennikarka i producentka telewizyjna.

- W Banku Zachodnim WBK już kilka lat temu włączyliśmy do naszych usług element edukacji i motywacji. Sukces poprzednich edycji Akademii Przedsiębiorcy pokazał, że zarządzający małymi i średnimi firmami w Polsce bardzo wysoko cenią sobie pozafinansowe wsparcie partnerów biznesowych. Szczególnie doceniane jest podejście, w którym dostosowujemy tematykę do specyfiki danego regionu czy oczekiwań uczestników. Dlatego i tym razem Akademia będzie miała zupełnie nową, kobiecą odsłonę. Do uczestnictwa w poznańskim spotkaniu zapraszamy w szczególności przedsiębiorcze kobiety, które chcą wymienić się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat tego, jak być dobrym menedżerem – mówi Wiesław Macherzyński, dyrektor Biura Rozwoju Relacji z Klientami MŚP Banku Zachodniego WBK.

W 9. edycji Akademii Przedsiębiorcy (2017/2018) konferencje odbędą się w 22 miastach Polski. Spotkania będą poświęcone 2 nurtom tematycznym – komunikacji w biznesie oraz kobiecej stronie biznesu.

Kobieca strona wielkopolskiego biznesu

14 marca odbędzie się spotkanie w Poznaniu, na które organizatorzy w szczególności zapraszają przedsiębiorcze kobiety, choć w wydarzeniu może wziąć udział każdy zainteresowany praktycznymi aspektami sukcesu biznesowego.

W wydarzeniu może wziąć udział każda osoba zainteresowana praktycznymi aspektami sukcesu biznesowego. Wystarczy zarejestrować się na stronie internetowej: www.akademia-przedsiebiorcy.pl lub zadzwonić pod numer infolinii: 22 327 00 77. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).

Na konferencjach „Kobieca strona biznesu” skupimy się na pokazaniu, jak skutecznie osiągać biznesowe cele m.in. poprzez rozwijanie umiejętności menedżerskich i doskonalenie technik negocjacyjnych. Gościem specjalnym będzie Mariola Bojarska-Ferenc, która w swojej prelekcji „Biznes? Kobiecy punkt widzenia” podzieli się z uczestnikami własnymi doświadczeniami. Opowie o swojej zawodowej drodze i elementach, które składają się na końcowy sukces: o cechach, które powinna posiadać kobieta, aby osiągać wyznaczone cele, o tajnikach negocjacji oraz o sztuce tworzenia siatki najlepszych współpracowników. Podzieli się wskazówkami, jak zachować harmonię między życiem rodzinnym a pracą. Odpowie także na pytania: czy kobietom jest rzeczywiście ciężej się przebić w biznesie, jak wybrnąć z sytuacji „walki” o stanowisko oraz jak ważna jest biznesowa solidarność kobiet.

Akademia Przedsiębiorcy to cykl bezpłatnych prelekcji i warsztatów motywacyjno-edukacyjnych skierowanych do polskich przedsiębiorców. Od 2011 roku Bank Zachodni WBK wspólnie z partnerami zorganizował ponad 300 konferencji w całej Polsce, w których łącznie wzięło udział blisko 30 tysięcy uczestników. Podczas spotkań poruszane są praktyczne kwestie związane z prowadzeniem biznesu, m.in. wsparcie w ekspansji polskich przedsiębiorców na rynki zagraniczne, nowoczesne technologie dla małych i średnich firm czy ubieganie się o dotacje unijne.