Komunikacja w firmie – konferencja dla firm z woj. zachodniopomorskiego

Ostatnia publikacja: 2017-11-27 10:12

28 i 29 listopada 2017 roku, w województwie zachodniopomorskim odbędą się konferencje z cyklu Akademia Przedsiębiorcy. Przedsiębiorcy z Kołobrzegu, Szczecina i okolic będą mieli okazję porozmawiać o skutecznej komunikacji w firmach. Bo jak wynika z raportu emplo „Efektywność biznesowa zaczyna się od komunikacji wewnętrznej”, aż 71% pracowników uważa, że firma nie osiągnie sukcesu rynkowego bez otwartej i partnerskiej komunikacji wewnętrznej.1 Na spotkanie zaprasza Bank Zachodni WBK i POLFUND Fundusz Poręczeń Kredytowych.

- Sukces poprzedniej edycji Akademii Przedsiębiorcy pokazał, że zarządzający małymi i średnimi firmami w Polsce wciąż bardzo wysoko cenią sobie pozafinansowe wsparcie partnerów biznesowych. Tylko w ubiegłym roku w naszych konferencjach, których tematem przewodnim były nowoczesne technologie, wzięło udział blisko dwa i pół tysiąca przedsiębiorców. W związku z tak dużym zainteresowaniem, kontynuujemy nasze spotkania i w tym roku, a dla uczestników przygotowaliśmy zupełnie nowe nurty tematyczne konferencji. W Kołobrzegu i Szczecinie będzie mowa o komunikacji, gdyż jest ona bez wątpienia podstawą skutecznego biznesu – mówi Wiesław Macherzyński, dyrektor Biura Rozwoju Relacji z Klientami MŚP Banku Zachodniego WBK.

Na Pomorzu Zachodnim o komunikacji

W 9. edycji Akademii Przedsiębiorcy odbędą się konferencje w 22 miastach Polski. Spotkania będą doskonałą okazją do zdobycia wiedzy i wymiany doświadczeń na temat komunikowania się w biznesie. Bank Zachodni WBK i POLFUND Fundusz Poręczeń Kredytowych zapraszają przedsiębiorców na konferencje w Kołobrzegu - 28 listopada i w Szczecinie - 29 listopada.

W wydarzeniu może wziąć udział każdy przedsiębiorca zainteresowany praktycznymi aspektami sukcesu biznesowego. Wystarczy zarejestrować się na stronie https://firmoweewolucje.bzwbk.pl/akademia-przesiebiorcy/akademia-przedsiebiorcy. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń). Konferencje odbywają się w ramach projektu Akademia Przedsiębiorcy prowadzonego przez Bank Zachodni WBK.

- Nie bez powodu tegoroczną edycję Akademii Przedsiębiorcy poświęcamy komunikacji w przedsiębiorstwach i ich otoczeniu biznesowym. W dzisiejszym, coraz bardziej pędzącym świecie nie liczy się nie tylko szybkość komunikacji, ale też jej jakość i właśnie o efektywnych sposobach pogodzenia tych dwóch wartości z korzyścią dla rozwoju firmy będziemy rozmawiać z uczestnikami konferencji - mówi Barbara Bartkowiak, Prezes Zarządu POLFUND Funduszu Poręczeń Kredytowych S.A.

Komunikacja języczkiem u wagi

Tegoroczne konferencje odbędą się pod hasłem „Sukces w biznesie? Umiejętność komunikowania się to podstawa”. Gościem specjalnym będzie Robert Krool, Prezes Stowarzyszenia Profesjonalnych Mówców i profesjonalny doradca biznesu. Podzieli się z uczestnikami swoim doświadczeniem związanym z zarządzaniem własną firmą. Podpowie, jak skutecznie komunikować się ze wspólnikami i pracownikami, zwróci uwagę na szczególną rolę komunikacji w firmach rodzinnych oraz wskaże jakie kluczowe założenia w strategii firmy pozwolą zapewnić jej stały rozwój.

Akademia Przedsiębiorcy to cykl bezpłatnych prelekcji i warsztatów motywacyjno-edukacyjnych skierowanych do polskich przedsiębiorców. Od 2011 roku Bank Zachodni WBK wspólnie z partnerami zorganizował ponad 300 konferencji w całej Polsce, w których łącznie wzięło udział blisko 30 tysięcy uczestników. Podczas spotkań poruszane są praktyczne kwestie związane z prowadzeniem biznesu, m.in. wsparcie w ekspansji polskich przedsiębiorców na rynki zagraniczne, nowoczesne technologie dla małych i średnich firm czy ubieganie się o dotacje unijne.

1 Emplo, Badanie „Efektywność biznesowa zaczyna się od komunikacji wewnętrznej”, czerwiec 2017 r.