Kredyt na …kredyt od Banku Zachodniego WBK

Ostatnia publikacja: 2017-04-04 12:52

Bank Zachodni WBK przygotował promocję kredytu gotówkowego „Brak ciążenia” na spłatę zobowiązań kredytowych. Za pożyczone na ten cel pieniądze Bank nie pobierze prowizji, a z promocji można skorzystać do 19 czerwca 2017 r.

Oferta Banku Zachodniego WBK to kredyt gotówkowy na spłatę zobowiązań w innych bankach oraz instytucjach finansowych. Klient może także zawnioskować o dodatkową kwotę kredytu na dowolny cel. Za część kredytu zaciągniętą na spłatę wybranych zobowiązań w innych bankach, BZ WBK nie pobierze prowizji, natomiast część zaciągnięta na inny cel niż spłata zobowiązań wiąże się z prowizją. Maksymalna kwota kredytu w sumie to 150 tys. zł.

Oprocentowanie wynosi:

• od 4,99% w skali roku dla kredytów na okres kredytowania do 72 miesięcy,
  • od 7,99 w skali roku dla kredytów na okres kredytowania dłuższy niż 72 miesiące,

Jak wynika z badania Banku Zachodniego WBK „Pokolenia o finansach”* całkowity koszt kredytu jest najważniejszym parametrem branym przy ocenie ofert przez kredytobiorców. Dla tych, którzy już kiedyś korzystali z kredytu istotna jest także szybkość uzyskania kredytu. Dlatego w placówce Banku Zachodniego WBK można otrzymać decyzję kredytową już w 10 minut od momentu złożenia wniosku. W tym samym badaniu ¼ respondentów jako istotny czynnik kredytu wskazuje możliwy czas jego spłaty. Stąd kredyt w Banku Zachodnim WBK na spłatę zobowiązań można zaciągnąć nawet na 120 rat dla kwoty od 20 tys. zł.

- Wiele osób, które mają kilka zobowiązań kredytowych, nawet nie bierze pod uwagę zaciągnięcia kolejnego kredytu. Wbrew pozorom warto jednak rozważyć taką decyzję, bo w ten sposób można obniżyć swoje miesięczne raty. Nowa oferta jest elastyczna. Klient może dopasować rozwiązanie tak, aby było dla niego jak najwygodniejsze. Oferujemy więc i długi czas spłaty, kwoty od 1 tys. do 150 tys. zł oraz wakacje kredytowe i opcjonalne ubezpieczenie. - mówi Mateusz Górzny dyrektor sprzedaży i dystrybucji segmentu klienta indywidualnego w Banku Zachodnim WBK.

Aby zapewnić komfort obsługi kredytu, bank umożliwia klientom także tzw. wakacje kredytowe, co oznacza, że można wielokrotnie zawnioskować o zawieszenie spłaty kapitału na okres w sumie do 6 miesięcy. Z tej opcji można skorzystać nie wcześniej niż po pół roku od uruchomienia kredytu.

Zobowiązanie może spłacać w ratach równych lub malejących, dowolnie wybierając dzień płatności raty w miesiącu. Oferta jest przeznaczona zarówno dla nowych, jak i aktualnych klientów. Wniosek kredytowy można złożyć w placówce lub przez infolinię.

Klienci zaciągający kredyt mogą skorzystać z pakietu ubezpieczeń „Spokojny kredyt”, zapewniających ochronę na wypadek różnych sytuacji losowych, które mogłyby utrudnić spłatę kredytu i sprawić, że będzie on dla klienta lub jego bliskich ciężarem np. w sytuacji utraty życia, utraty pracy, czasowej niezdolności do pracy czy pobytu w szpitalu z powodu nieszczęśliwego wypadku.

Promocja kredytu gotówkowego jest wspierana przez kampanię reklamową, w której Bank Zachodni WBK ponownie nawiązuje do tematyki sportowej oraz piłkarskich emocji. Spoty z bramkarzem polskiej reprezentacji Łukaszem Fabiański są emitowane od 24 marca, Kampania trwa do końca kwietnia i obejmuje prasę, telewizję, Internet. Strategię i kreację kampanii przygotowała agencja reklamowa Red8 a planowaniem i zakupem mediów zajął się dom mediowy Starcom. Reżyserem spotów jest Łukasz Kośmicki.

*Raport ilościowy „Pokolenia o finansach” zrealizowany przez 4P Research mix dla Banku Zachodniego WBK metodą wywiadu internetowego na panelu na próbie losowo-kwotowej 1028 internautów. Badanie przeprowadzono w listopadzie 2016 r.

Decyzja kredytowa, minimalna wysokość oprocentowania oraz maksymalny okres kredytowania uzależnione są od wyniku indywidualnego badania zdolności kredytowej oraz oceny ryzyka kredytowego, dokonanych przez Bank Zachodni WBK S.A. (Bank). Maksymalna kwota kredytu jaką możesz otrzymać to dwudziestokrotność Twojego dochodu netto, jednak nie więcej niż 120 000,00 zł, a jeśli nie prowadzisz działalności gospodarczej i uzyskujesz dochody z tytułu umowy o pracę, nie więcej niż 150 000,00 zł. 0% prowizji dotyczy części kredytu przeznaczonej na spłatę zobowiązań kredytowych (tj. kredytów, pożyczek, zadłużenia na kartach kredytowych oraz limitach w koncie – za wyjątkiem kredytów i pożyczek zabezpieczonych hipotecznie oraz przeznaczonych na cele związane z prowadzoną działalnością gospodarczą) udzielonych przez inny bank lub instytucję finansową. Oprocentowanie zmienne dostępne jest powyżej 24 miesięcy okresu kredytowania natomiast oprocentowanie stałe dostępne jest do 24 miesięcy okresu kredytowania. W trakcie okresu kredytowania, nie wcześniej niż po 6 miesiącach od uruchomienia kredytu, istnieje możliwość wielokrotnego zawnioskowania o zawieszenie rat kapitałowych, przy czym łączny okres karencji nie może przekroczyć 6 miesięcy. Skorzystanie z tej możliwości może powodować wydłużenie okresu spłaty kredytu, przy czym łączny okres kredytowania nie może przekraczać 72 miesięcy. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu z ubezpieczeniami SPOKOJNY KREDYT wynosi 19,23%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 31 560,30 zł, całkowita kwota do zapłaty 52 106,35 zł, oprocentowanie zmienne w skali roku 8,14% (stanowi sumę wartości stopy referencyjnej NBP, która wynosi obecnie 1,5% i marży banku w wysokości 6,64 p.p.), całkowity koszt kredytu 20 546,05 zł (w tym: prowizja 1 339,70 zł, odsetki 11 386,02 zł, składki z tytułu ubezpieczeń SPOKOJNY KREDYT 7 820,33 zł, dla kredytobiorcy w wieku 41 lat, składki uwzględnione w całkowitej kwocie do zapłaty), umowa zawarta na okres 74 miesięcy, 73 miesięczne raty równe w kwocie 704,46 zł, ostatnia rata 680,77 zł. Okres kredytowania objęty ubezpieczeniem wynosi 72 miesiące. Kalkulacja została dokonana na dzień 20.03.2017 r. na reprezentatywnym przykładzie. Ubezpieczenia SPOKOJNY KREDYT to: umowa ubezpieczenia SPOKOJNY KREDYT z BZ WBK-Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Ogólnych S.A. oraz umowa ubezpieczenia na życie SPOKOJNY KREDYT z BZ WBK-Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Szczegółowe informacje, w tym informacja o wysokości składki ubezpieczeniowej, Ogólne Warunki Ubezpieczenia SPOKOJNY KREDYT i Ogólne Warunki Ubezpieczenia na Życie SPOKOJNY KREDYT, określające m.in. zakres ubezpieczenia, zasady odstąpienia oraz wypowiedzenia umów ubezpieczenia, wyłączenia lub ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczycieli, Karty Produktów dostępne są w placówkach Banku Zachodniego WBK oraz na stronie internetowej bzwbkaviva.pl. Bank (wpisany do prowadzonego przez Komisję Nadzoru Finansowego rejestru agentów ubezpieczeniowych pod nr. 11135943/A) oraz agenci prowadzący placówki pod logo BZ WBK Partner są agentami ubezpieczeniowymi BZ WBK-Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Ogólnych S.A. i BZ WBK-Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Szczegóły oferty, informacje o opłatach, prowizjach oprocentowaniu oraz regulamin promocji kredytu gotówkowego „Brak ciążenia”, której organizatorem jest Bank, z której można skorzystać od 20.03.2017 r. do 19.06. 2017 r., dostępne są w placówkach Banku oraz na bzwbk.pl. Infolinia 1 9999 – opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora. Stan na 20.03.2017 r.

Dyrektor Obszaru Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu