Laur Pośredników Finansowych dla Banku Zachodniego WBK

Ostatnia publikacja: 2017-10-12 16:04

Bank Zachodni WBK zdobył pierwsze miejsce w kategorii „Bank – kredyt hipoteczny” w drugiej edycji konkursu „Laur Pośredników Finansowych”. Wyróżnienie przyznane przez Konferencję Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce to wyraz uznania za najwyższe standardy współpracy z pośrednikami finansowymi w zakresie sprzedaży kredytów hipotecznych.

Zwycięstwo Banku Zachodniego WBK w kategorii „Bank – kredyt hipoteczny” to efekt zarówno bardzo atrakcyjnej oferty produktowej jak i dobrej współpracy banku z klientami i pośrednikami finansowymi. - W Banku Zachodnim WBK przywiązujemy dużą wagę do budowania z naszymi pośrednikami partnerskich relacji opartych na wzajemnym szacunku. Przyznana nagroda to jeden z dowodów, że nasza strategia jest realizowana skutecznie, co doceniają partnerzy – mówi Łukasz Molenda, dyrektor Departamentu Kredytów dla Ludności w Banku Zachodnim WBK.

Banki oceniano biorąc pod uwagę kilkanaście kryteriów, między innymi takie jak: jakość i stabilność oferty, przewidywalność procesu, traktowanie pośredników jak równorzędnych partnerów czy realizacja działań w zgodzie z zasadami społecznej odpowiedzialności biznesu.

„Laur Pośredników Finansowych” to nagroda przyznawana przez pośredników finansowych, zrzeszonych przez Konferencję Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce. Wyróżnienie otrzymują te instytucje finansowe, które dbają o najwyższą jakość współpracy z firmami pośredniczącymi w ich sprzedaży. Banki oceniano według kilkunastu kryteriów między innymi: jakość i stabilność oferty, przewidywalności procesu, traktowania pośredników jak równorzędnych partnerów i realizacji działań w zgodzie z zasadami społecznej odpowiedzialności biznesu.