Lubelscy przedsiębiorcy porozmawiają o komunikacji w firmach

Ostatnia publikacja: 2018-02-28 11:27

6 marca w Lublinie odbędzie się konferencja z cyklu Akademia Przedsiębiorcy. Lubelscy przedsiębiorcy będą mieli okazję porozmawiać o skutecznej komunikacji w firmach. Bo jak wynika z raportu emplo „Efektywność biznesowa zaczyna się od komunikacji wewnętrznej”, aż 71% pracowników uważa, że firma nie osiągnie sukcesu rynkowego bez otwartej i partnerskiej komunikacji wewnętrznej. Na bezpłatne spotkanie zapraszają Bank Zachodni WBK i POLFUND Fundusz Poręczeń Kredytowych.

- W Banku Zachodnim WBK już kilka lat temu włączyliśmy do naszych usług element edukacji i motywacji. Sukces poprzednich edycji Akademii Przedsiębiorcy pokazał, że zarządzający małymi i średnimi firmami w Polsce bardzo wysoko cenią sobie pozafinansowe wsparcie partnerów biznesowych. Szczególnie doceniane jest podejście, w którym dostosowujemy tematykę do specyfiki danego regionu czy oczekiwań uczestników. Dlatego i tym razem Akademia będzie miała zupełnie nową odsłonę. W Lublinie będzie mowa o komunikacji, gdyż jest ona bez wątpienia podstawą skutecznego biznesu – mówi Wiesław Macherzyński, dyrektor Biura Rozwoju Relacji z Klientami MŚP Banku Zachodniego WBK.

W 9. edycji Akademii Przedsiębiorcy (2017/2018) konferencje odbędą się w 22 miastach Polski. Spotkania będą poświęcone 2 nurtom tematycznym – komunikacji w biznesie oraz kobiecej stronie biznesu.

Komunikacja języczkiem u wagi lubelskich przedsiębiorców

Doskonałą okazją do zdobycia wiedzy i wymiany doświadczeń na temat komunikowania się w biznesie i negocjacji podczas zawierania kontraktów biznesowych będzie pierwsze tegoroczne spotkanie w województwie lubelskim. Bank Zachodni WBK i POLFUND Fundusz Poręczeń Kredytowych zapraszają przedsiębiorców na konferencję w Lublinie, która odbędzie się 6 marca.

W wydarzeniu może wziąć udział każda osoba zainteresowana praktycznymi aspektami sukcesu biznesowego. Wystarczy zarejestrować się na stronie internetowej: www.akademia-przedsiebiorcy.pl lub zadzwonić pod numer infolinii: 22 327 00 77. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).

Gościem specjalnym konferencji pod hasłem „Sukces w biznesie? Umiejętność komunikowania się to podstawa” będzie Robert Krool, Prezes Stowarzyszenia Profesjonalnych Mówców i profesjonalny doradca biznesu. Podzieli się z uczestnikami swoim doświadczeniem związanym z zarządzaniem własną firmą. Podpowie, jak skutecznie komunikować się ze wspólnikami i pracownikami, zwróci uwagę na szczególną rolę komunikacji w firmach rodzinnych oraz wskaże jakie kluczowe założenia w strategii firmy pozwolą zapewnić jej stały rozwój.

Akademia Przedsiębiorcy to cykl bezpłatnych prelekcji i warsztatów motywacyjno-edukacyjnych skierowanych do polskich przedsiębiorców. Od 2011 roku Bank Zachodni WBK wspólnie z partnerami zorganizował ponad 300 konferencji w całej Polsce, w których łącznie wzięło udział blisko 30 tysięcy uczestników. Podczas spotkań poruszane są praktyczne kwestie związane z prowadzeniem biznesu, m.in. wsparcie w ekspansji polskich przedsiębiorców na rynki zagraniczne, nowoczesne technologie dla małych i średnich firm czy ubieganie się o dotacje unijne.