Na wiosnę kredyty lekko przenoszą się do Banku Zachodniego WBK

Ostatnia publikacja: 2017-03-24 12:16

Na wiosnę Bank Zachodni WBK oferuje kredyt gotówkowy na spłatę zobowiązań w innych bankach. Nowa kampania reklamowa „Zero ciążenia” ponownie nawiązuje do piłki nożnej, a w spotach bierze udział Łukasz Fabiański, Rafał Szałajko i… inni, zaskakujący bohaterowie. Emisja pierwszych spotów już 24 marca br.

Wydarzenia i emocje piłkarskie towarzyszą działaniom marketingowym Banku Zachodniego WBK od ponad roku, Bank w obecnej kampanii ponownie postawił na ten format reklamowy. – Zaangażowanie w wydarzenia futbolowe jest stałym elementem projektów Banku Zachodniego WBK, kontynuujemy format reklamowy wykorzystujący piłkarskie emocje. Prowadzona komunikacja marketingowa konsekwentnie buduje wizerunek banku aktywnego, który towarzyszy swoim klientom zarówno w planowaniu finansów, jak i we wspólnym kibicowaniu. Wspieranie naszych klientów w ich codziennych sukcesach buduje lojalność, która jest ważnym elementem usług bankowych – mówi Artur Sikora, CMO Banku Zachodniego WBK.

W komunikacji produktowej kredytu gotówkowego Bank Zachodni WBK postawił na motyw „lekkości”, którą może dać zamiana wielu rat płaconych w innych bankach lub instytucjach finansowych w jedną ratę płaconą w Banku Zachodnim WBK. Bank do minimum ograniczył formalności związane z uzyskaniem kredytu przez klientów spoza banku, a klienci Banku Zachodniego WBK nie muszą składać zaświadczeń o dochodach. Dodatkowo kredyt gotówkowy w Banku Zachodnim WBK zapewnia wygodę dzięki możliwości dowolnego ustalenia dnia spłaty zobowiązania oraz możliwości „wakacji kredytowych” nawet na 6 miesięcy.

Bank Zachodni WBK wspiera absorpcję środków unijnych przez polskie firmy bardzo intensywnie i od wielu lat. – Pomaganie firmom, aby do ostatniego euro wykorzystywały przysługujące im pieniądze z UE, postrzegamy jako obowiązek. Te środki są paliwem dla polskiej naszej gospodarki i unikalną szansą na szybki i sprawny rozwój przedsiębiorstw. Firmy nie mogą tych pieniędzy nie wykorzystywać – mówi Michael McCarthy, Wiceprezes Zarządu Banku Zachodniego, który odebrał nagrodę „Bankowa Kuźnia Liderów” podczas specjalnej uroczystości zorganizowanej 22 marca br. przez BGK i ZBP.

Przygotowano dwie wersje spotów TV: „Zero ciążenia” i „Kredyty przenoszą się do Banku Zachodniego WBK”. Oprócz telewizji przekazy będzie można zobaczyć w Internecie. Strategię i kreację kampanii przygotowała agencja reklamowa Red8, produkcją spotów zajął się dom produkcyjny Propeller, a planowaniem i zakupem mediów dom mediowy Starcom. Reżyserem spotów jest Łukasz Kośmicki.

Kampania TV rozpoczyna się 24 marca i potrwa do końca kwietnia.

Link do spotu: https://youtu.be/us0c5R7gCPg

Kredyt gotówkowy może być przeznaczony częściowo lub w całości na spłatę zobowiązań kredytowych (tj. kredytów, pożyczek, zadłużenia na kartach kredytowych oraz limitach w koncie – z wyjątkiem kredytów i pożyczek zabezpieczonych hipotecznie oraz przeznaczonych na cele związane z prowadzoną działalnością gospodarczą), udzielonych przez inny bank lub instytucję finansową. Decyzja kredytowa zależy od wyniku badania zdolności kredytowej oraz oceny ryzyka kredytowego dokonanej przez Bank Zachodni WBK S.A. (BZWBK).
W trakcie spłaty kredytu istnieje możliwość zawieszenia spłaty rat kapitałowych na maksymalny okres 6 miesięcy, nie wcześniej niż po 6 miesiącach od uruchomienia kredytu. Skorzystanie z tej możliwości może powodować wydłużenie okresu spłaty kredytu, przy czym łączny okres kredytowania nie może przekraczać 72 miesięcy.
Zaświadczenie z innego banku o spłacanych zobowiązaniach nie jest wymagane gdy kwota nowego kredytu gotówkowego w BZ WBK nie przekracza 30 tys. zł (z kredytowanymi składkami z tytułu opcjonalnych ubezpieczeń Spokojny Kredyt), spłata zobowiązań w innych bankach nastąpi na numery rachunków wskazane przez klienta w oświadczeniu. Zaświadczenie o dochodach nie jest wymagane dla klientów BZ WBK z wpływami wynagrodzenia z tytułu umowy o pracę na konto osobiste w BZWBK. Szczegóły oferty, informacje o opłatach, prowizjach, oprocentowaniu, dostępne są w placówkach BZWBK oraz na bzwbk.pl. Infolinia 1 9999 – opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora. Stan na 20.03.2017 r.

Dyrektor Obszaru Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu