Reklama z Kevinem 2

Ostatnia publikacja: 2014-02-13 13:45

Bank Zachodni WBK rusza z kampanią reklamową kredytu gotówkowego DUET. W pierwszym spocie Kevinowi Spacey towarzyszy Anna Dereszowska, w kolejnych pojawiają się także inni znani, polscy aktorzy.

14 lutego Bank Zachodni WBK rozpoczyna wiosenną kampanię reklamową. Telewizyjny spot „Jubileusz” promuje kredyt gotówkowy DUET o obniżonym oprocentowaniu.

W nowej odsłonie spotów Kevinowi Spacey partneruje Anna Dereszowska. W spocie występuje także Iwona Wszołkówna oraz Robert Wabich.
- „Jubileusz” otwiera naszą wiosenną kampanię marketingową, w której u boku Kevina zobaczymy także polskie gwiazdy, a reżyserem tej edycji spotów jest Wojtek Smarzowski. Dzięki temu możemy zaprezentować widzom nie tylko świetną reklamę, ale też kawałek kina na najwyższym poziomie – mówi Artur Sikora, szef Obszaru Komunikacji Korporacyjnej

i Marketingu Banku Zachodniego WBK.

Ostatnie badania trackingowe, zrealizowane przez MilliwardBrown dla Banku Zachodniego WBK, pokazują, że wybór celebryty był niezwykle trafny. Po jesiennej ofensywie reklamowej BZ WBK znajduje się w grupie trzech liderów pod względem świadomości komunikacji, wzrosła także liczba osób zainteresowanych marką.

- Efekty kampanii z Kevinem Spacey są bardzo dobre. Wzrosła świadomość marki, a znajomość spontaniczna osiągnęła najwyższy historycznie poziom. Kampania z K. Spacey wpływa pozytywnie na atrakcyjność marki – wzrasta gotowość rozważenia oferty BZ WBK – dodaje Artur Sikora.
Według badań wszystkie reklamy mają ponadprzeciętny potencjał do angażowania uwagi, dają także dużą przyjemność oglądania.

Spoty reklamowe kredytu gotówkowego DUET pojawią się w TVP, Polsacie, TVN oraz stacjach tematycznych. W prasie kampania obejmie dzienniki, wybrane tygodniki opinii i magazyny: kobiece, motoryzacyjne oraz TV guide’y. Zaplanowano ponadto reklamy w internecie: m.in. w dużych portalach - onet/wp/interia/o2 – display i mailing; kampanię mobilną, VOD, facebook, wyszukiwarki, outdoor oraz placówki bankowe.
Kreację przygotowała agencja Red8 Advertising, produkcją zajął się Propeller Film. Zdjęcia do wszystkich filmów reklamowych kręcono w Warszawie w połowie stycznia br.

Planowanie i zakup mediów powierzono Starcomowi.

Departament Public Relations
ul. Grzybowska 5a, 00-132 Warszawa