Rozpoczął się nabór do Banku Dziecięcych Uśmiechów. Do rozdysponowania 250 tys. zł

Ostatnia publikacja: 2018-02-06 09:23

Do 23 lutego br. trwa nabór do Banku Dziecięcych Uśmiechów, programu Fundacji Banku Zachodniego WBK. Jego celem jest wsparcie dzieci, którym grozi wykluczenie społeczne. Do konkursu mogą zgłosić się instytucje, które pracują z młodymi osobami do 18 r.ż. i realizują projekty związane z kulturą i sztuką. Dofinansowanie wyniesie w sumie aż 250 tys. zł.

- Rozpoczęcie naboru do programu Bank Dziecięcych Uśmiechów to dla nas ekscytujący moment. W tym roku tematem przewodnim jest „Książka i sztuka – uczy, bawi, rozwija”. Jesteśmy przekonani, że obcowanie młodych ludzi z kulturą uczy ich otwartości, kreatywności i wrażliwości. Dlatego czekamy na zgłoszenia wszystkich instytucji, które rozwijają pasję dzieci w tym obszarze. Na wsparcie ich projektów mamy w sumie 250 tys. zł – mówi Marzena Atkielska, Prezes Zarządu Fundacji Banku Zachodniego WBK. .

Kto może wziąć udział w naborze?

W programie grantowym Bank Dziecięcych Uśmiechów mogą wziąć udział wszystkie instytucje budżetowe i organizacje non-profit posiadające osobowość prawną, które współpracują z dziećmi do 18 roku życia. Dodatkowo, tematem przewodnim realizowanych projektów musi być kultura i sztuka.

Organizacje, które spełniają warunki, mogą zgłaszać swój udział w naborze poprzez aplikację internetową dostępną na stronie: www.granty.fundacja.bzwbk.pl w terminie od 1 do 23 lutego br.

„Nie” dla wykluczenia społecznego

Bank Dziecięcych Uśmiechów to program Fundacji Banku Zachodniego WBK, którego celem jest rozwijanie pasji i talentów dzieci zagrożonych wykluczeniem społecznym. W ramach inicjatywy, wspierane są placówki zapewniające opiekę nieletnim, których rodziny znajdują się w trudnej sytuacji życiowej.

Regulamin naboru projektów dostępny jest na: http://fundacja.bzwbk.pl/2016/10/24/bank-dzieciecych-usmiechow/.